U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

   

Bert en Tiny Reuvers

 Bert        Tiny

Bert Reuvers tekent al zolang hij zich kan herinneren. In zijn verzameling liggen bijvoorbeeld nog enkele tekeningen uit midden vorige eeuw.

Wanneer erfelijkheid mede bepalend is voor iemands talent, dan moet het in dit geval komen van moeders kant. Overgrootvader was kunstsmid te Arnhem en zijn zoon, de Grootvader van Bert was kunstschilder met als specialisatie kerkornamenten schilderen.

In de technische opleidingen was voor Bert nauwkeurig tekenen een must en de daar uit voortvloeiende precisie werd de basis voor zijn manier van werken, die ook nu nog, vooral in zijn tekenwerk is te herkennen.

De techniek van het tekenen en schilderen werd verder uitgebouwd tijdens opleidingen tot reclame tekenaar/ontwerper, etaleur en later tijdens de opleiding akte tekenen. Het bleef niet bij tekenen en schilderen alleen. In het begin van de tachtigerjaren begon hij met het op traditionele wijze vervaardigen en decoreren van tegels. Na zijn pensionering gaf hij nog vijf jaar teken- en schilderlessen aan groepen van ouderen.  

Op dit moment ligt de meeste aandacht weer bij het schilderen. Het zijn anderen die vinden dat de tijd is gekomen om al dat werk eens aan een brede groep van belangstellenden te tonen.

In een huis waar tekenen en schilderen een bijna dagelijkse bezigheid is, begon Tiny zich ook meer en meer te interesseren voor het zelf schilderen. Om zich niet te hoeven meten met het werk van haar man, volgde zij een opleiding in aquarel schilderen. Door intussen een aantal jaren regelmatig met penseel en verf bezig te zijn, ontwikkelde zij zich tot een zeer verdienstelijke aquarellist.
Nog steeds volgt zij lessen om zich verdere te verdiepen in de vele technieken van het aquarelleren.

In 1977 verscheen in kleine kring Bert's eerste bundel korte verhalen onder de titel 'NOTITIES'.

In 2008 kwam zijn boek ‘’TUSSENSTAND’’ in de boekhandel*.
ISBN 978-90-9023806-7

In 2011 werd het boek "Kijk eens hoe mooi je bent" gepresenteerd. In dit boek, ruim zestig pagina's, op elke pagina één of meer  tekeningen en schilderijen van de hand van Bert Reuvers.  Het boek geeft een prachtig beeld van bijzondere plekjes in de gemeente Wijchen. Kijk eens hoe mooi je bent ligt ter inzage in bezoekerscentrum De Heerlijkheid Leur.**

In 2012 kwam de bundel  'Wie opent dicht niet'' een mini boek vol mini gedichtjes gereed. 

*   Op dit moment uitverkocht. Wachten op herdruk.
** Alleen verkrijgbaar op bestelling.